Antybiotykoterapia u ciezarnych

Rzetelnie omówione

Własne środki masowego przekazu wielokrotnie już alarmowały opinię publiczną, że przy przemysłowej produkcji mięsa przez hurtownie drobiu wiąże się antybiotyki, hormony i sterydy. Faszerowanie ptactwa hodowlanego tymi substancjami ma przyśpieszyć przyrost masy zwierząt, aby mięso czerpiące z ich ciał szybciej dotarło do sprzedaży. Policja stara się likwidować nielegalne wytwórnie antybiotyków dedykowanych hurtowniom drobiu, jakie w terenach byłego Związku Radzieckiego przyjmuje się że w ogromnych ilościach idących w głąby. Zawierające niebezpieczne dla zdrowia hormony, sterydy i antybiotyki mięso drobiowe zostają pochłonięte przez system ludzkim, a wtedy kumulują, co wpływa toksycznie na utrzymanie człowieka.

Błyskawiczne przyrosty masy kurcząt na fermach przemysłowych są bezpośrednim efektem karmienia ptactwa hodowlanego wysokobiałkowymi paszami naszpikowanymi sterydami, które drastycznie dodają ich smak, ale także degenerują układ odpornościowy. To z kolei powoduje, iż kurczakom oddaje się antybiotyków mając zapobiec infekcjom, ale antybiotykoterapia dostarcza do dewastacji wątroby zwierząt i kończyć do ich śmierci około szóstego tygodnia życia. Brutalna egzystencja kurcząt w hodowlach drobiu naznaczona jest wielkim cierpieniem, ale wielu klientów pragnących jedynie kupować więcej za ułamek nie zważa na czyste i zdrowotne konsekwencje omawianego procederu.

Oficjalnie rzecz ujmując, dobre jest dostarczane zwierzętom hodowlanym antybiotyków ale i wyłącznie w fakcie ich wady. Niestety, w rzeczywistości nielegalny handel antybiotykami weterynaryjnymi rośnie dodatkowo stanowi niezmiernie prawdopodobnie, że praktycznie wszystka sztuka mięsa z dostarczających materiały do lokalnych sklepów ma w tkankach antybiotyki. Szkodliwość antybiotyków, hormonów tudzież sterydów w spożywanym pokarmie mięsnym jest znana, zaś mieszkanie tegoż zdarzenia wymaga stanowić nie tylko uświadamiane konsumentom, ale też powinno stać się obiektem zainteresowania firm mających chronić dobre zdrowie. Przykrą uwagą jest fakt, iż wykonywana na masową skalę żywność przestała istnieć już źródłem wartości odżywczych, lecz staje się śmiercionośną trucizną.