Berlin tegel terminal c gastronomie

Nowe techniki zagościły na trwałe w wszystkiej dziedzinie życia. Komputery są obecnie nieodłącznym urządzeniem w mało każdej branży: w urzędach, archiwach, nawet w gastronomii. Momenty jak kelner przeznaczałby na karcie zamówienie dla kucharzy odeszły bezpowrotnie. Terminale pos z ekranem dotykowym w obecnych czasach są wartością w nieomal każdej restauracji.

Napisał o tym

 

Udogodnienia
Posiadanie posa jest daleko szerokim udogodnieniem, znacznie przyśpieszającym pozycję w dziedziny, w której czas istnieje mocno ważny. Po odebraniu od klienta zamówienia na danie, kelner dając je do terminala ma gwarancja, że wybrane pozycje przekazane zostały obsłudze kuchni. Nie wymaga powtarzać się na zaplecze w celu weryfikacji, wszelkie wiedze i sugestie dostarcza do terminala. Dzięki temu korzysta kilka chwili, jakie może skorzystać na obsługę kolejnych gości lokalu.

Tablety
Informacją na naszym rynku, na jaką stanowi się jeszcze dużo restauratorów, są przenośne posy, w role tabletów. Dzięki nim, już przy stole kelner wprowadza zamawiane potrawy, co umożliwia uniknąć wad i ograniczyć możliwość nieporozumień do absolutnego minimum. Bowiem część kelnerów, nie zaopatrzonych w małego posa zapamiętuje zamówienie, nie zapisując go na karcie. W takiej sytuacji, nawet przy najlepiej wyćwiczonej pamięci, może dojść do błędu.

Terminal gastronomiczny
W raz z wzrostem technologii oraz zwiększeniem popytu na nią, tego modelu usługi z roku na rok są tańsze. Obecnie, każdy inwestujący w nowo otwarty lokal, koszt montażu posa wpisuje w pierwszy budżet. Oraz stanowi w czym wybierać, bo na zbytu istnieje obecnie kilka firm wyspecjalizowanych w obsłudze terminali gastronomicznych. Gdy restaurator zdecyduje się na wdrożenie tego systemu do bliskiego lokalu, może zetknąć się na pogawędkę z przedstawicielami kilku firm. Po porównaniu ofert wybierze dla siebie najatrakcyjniejszą.
Świat przechodzi na początek, warto iść z duchem czasu, bowiem inwestycja w zmiany technologiczne zawsze się zwraca.