Krajalnica grawitacyjna do wedlin 210p

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w fabrykach restauracyjnych jak i sklepach spożywczych. W grupy firmy przyjmują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy jednakże mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia określają się znacznie większą wydajnością niż urządzenia przeznaczone do lektury w zakładzie, gdzie stosowane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczbie towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na żądanie klienta, ale również sprzedawane w całości krojonej na terenach samoobsługowych.

obudowa iskrobezpieczna

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i wydajność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki poprawiają się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć ładowany w obiekcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wydzielana przez urządzenie. Istnieje wtedy droga posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić biorąc w tym kierunku nasadkę dociskową dodaną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest i zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części spowodowane są z aluminium - czynniki będące relację z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one lżejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.