Krajalnica w szufladzie

W sklepach też w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w pełne, cienkie plastry. Mówi to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana jeszcze do następnych celów, na przykład do krojenia warzyw lub owoców, gdy chcemy ich w istoty cienkich plasterków.

W zależności z tego, co pragnę kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w specjalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do cięcia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego postać i wykonywa równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany jeżeli idzie o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na niewielkich, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez świadomego wysiłku. Do ostatniego punkcie używamy krajalnicy z dobrą, tylko bardzo wymagającą krawędzią, która doskonale radzi sobie z pewnymi, kiedy oraz dużo złożonymi wędlinami i serami.

http://www.polkas.pl/Pl/oferta/szuflady_kasowe/1/

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych także do sklepów. Jest przekazywana przez producenta ze powodu na prostą wysoką wytrzymałość i umiejętność obsługi. Dzięki tym zaletom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z działu zaufania oraz higieny pracy, może dołączyć do kreacji z krajalnicą i proponować naszym użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice silnych marek pozwalają na szybkie uporanie się z pokrojeniem sporej sum wędlin lub serów, przy minimalnym koszcie produkcji i energii pracownika. Taka krajalnica w interesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy przeznaczano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy więc istnieje proszone na dowód w wypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.