Poczestunek na slubowanie

Wszyscy lubimy przyjmować ludzi i dawać ich znacznie luksusowymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy obowiązkowi i podejmujemy liczyć się za przygotowywanie naszego drogiego poczęstunku w ostatniej chwili. Prezentuje się jednak, że często najpraktyczniejsze rozwiązania są najlepsze. Dlatego warto zastanowić się nad stworzenie dla turystów deski serów.

Dobór serów Jeżeli mamy ale taką okazję, warto zaserwować sery uczynione z bogatych typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Doskonałym lekarstwem jest też poprawienia ich regionami. Uzna to polskim gościom poznać potrawy z miejsc, w jakich często dalej nie byli. Warto na taką przyczynę być także przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią każdego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery ostre od łagodnych. A jest złożyć je pozostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery organizujemy w okręgu, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej stworzyć go na godzinie 12), stopniowo przechodząc do coraz lepszych. Dzięki temu znani goście poczują subtelne różnice w dodatku i zapachu danych produktów. Estetyka Sery możemy podać na dodatkowej, przeznaczonej do tego desce, która dostaniemy w grupie sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy jeszcze zastosować do ostatniego absolutnej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając zawsze o tym, że musi istnieć ona określona tylko do tej funkcje. Część serów, zwłaszcza tych dojrzewających, właściwie jest zaserwować w szerszych cząstkach. Inne możemy składać w plastrach. Tutaj drogie będą krajalnice do sera, które dadzą nam pokroić ser w cienkie i wygodne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą stanowić więc orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki tak jest rozmieścić w poszczególnych miseczkach, by nie zamieniły się z obsługiwanymi przez nas serami. W własnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować oraz dobre wino. Najłatwiejszym stylem będzie dobranie wina wychodzącego z ostatniego samego regionu, co proponowane przez nas sery.