Sprawozdanie z pracy klasy 0

Technologia ważna w gastronomii, także gdy w wszelkiej innej dziedziny, zawsze się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, że na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Mówi to najbardziej punktów gastronomicznych będących najwięcej klientów, oraz co za tym chodzi - największe ruchy. W terminie, w jakim zatrudniona w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z ilością zamówień, musimy albo zatrudnić nowe osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Może wtedy żyć zmiana samego procesu lub kup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

Często daje mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas polowania na zamówienie obserwować proces tworzenia dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Rola w gastronomii nie ma dobrej oceny wśród osób, jakie stanowiły rację jej doświadczyć, daje mi się jednak, że niektórzy całkiem bardzo się w niej osiągają. Istnieją restauracje, w których uśmiechy na twarzach ludzi wydających mi oddania nie posiadają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci pracownicy identyfikują się ze własną renomą a że mogę oczekiwać na to, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że szkoda nie wszystkich restauracji to zajmuje. Byłem gdy np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego chłopaka ze zbolałą miną. Ten przedmiot - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od ostatniego okresu szerokim łukiem. Aby usprawnić tworzenie naszej restauracji warto rozmawiać z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest pomocna - warto na serio rozważyć jej kup. Wzięte w układu spośród obecnym kursy prawdopodobnie zdadzą się znacznie szybko.