Sprzet agd lomza

Prowadząc restaurację kuchnia winna być wyposażona w szeroką dawka profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy a w trudnej ilości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo obecne istnieje faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W średnich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta mała, ręczna, zwykła szatkownica, uczyniona z plastiku czy drewna, dzięki której można także przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu niezbędny jest sprzęt innego typu, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Nadaje się i zwłaszcza w krótkich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasie, która prezentuje się też swoją obsługą. Sprzęt ten wiąże się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Szczególnie sporą akcją są noże zbudowane ze stali nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez duży odcinek czasu. Szatkownica pewno istnieć urządzona na życzenie w przeciwne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można jeszcze zakupić przystawkę, która zapewni szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na sposób cięcia - potrafią wtedy żyć słabe kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.